Contacteer ons

Synaps Park 1920
3600 Genk
Tel: 089/32 58 80

Contactpersoon: Marleen Gaspercic
E-mail: info@kdvwombat.be

 

Een dag in KDV Wombat

×

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Een dag in Wombat begint steeds bij het ontmoetingsmoment tussen ouder, kind en kinderbegeleider. Omwille van onze flexibele openingsuren, 06u30 tot 22u30, is er geen vast ontmoetingsmoment. De kinderen kunnen op elk tijdstip gebracht en gehaald worden. De ouder geeft een kort verslag aan de kinderbegeleider over hoe het kind zich die dag voelt. Dit gebeurt via ons eigen heen-en-weerschrift. Op die manier kunnen onze kinderbegeleiders hun begeleidingsmethode aanpassen aan de gevoelens van het kind.

Gedurende onze dagelijkse werking voorzien de kinderbegeleiders activiteiten voor alle kinderen. Deze worden georganiseerd naargelang leeftijd. Er wordt steeds rekening gehouden dat de activiteiten de ontwikkeling van onze baby’s en peuters stimuleert. Hierbij vinden wij het belangrijk dat het eigen ritme van het kind gevolgd wordt. Geeft een kind aan dat het moe is of honger heeft? Dan speelt onze begeleiding hierop in. Heeft een kind nood aan een lange dut? Dan zal de begeleiding hem of haar nooit wekken om te participeren in de dagelijkse werking.

Daarnaast willen wij als kinderopvang de zelfredzaamheid van onze kinderen stimuleren. Dit wordt enerzijds gestimuleerd tijdens de verluiermomenten. Elke leefgroep is voorzien van een trapje aan het verzorgingskussen. Zo kunnen peuters, onder begeleiding, zelf het verzorgingskussen opkruipen. Anderzijds bieden wij kinderen op zeer jonge leeftijd reeds de mogelijkheid om zelfstandig te eten. Jonge baby’s worden in de buurt van de peuters geplaatst tijdens het gehele eetmoment. De begeleiding geeft hen eten, maar waakt erover dat de baby zicht heeft op de andere kinderen. Hierdoor kan hij of zij het eetgedrag van de oudere kinderen imiteren. Het kind zal op latere leeftijd gemakkelijker alleen eten omdat hij deze imitatie omzet in de praktijk.

Evenzeer proberen we onze gezinnen samen te brengen door het organiseren van enkele themadagen binnen en buiten onze werking. Binnen onze werking wordt er bijvoorbeeld in de winter een winterdrink georganiseerd waar alle gezinnen elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige wintersfeer. Ook rond de klassieke thema’s zoals lente, halloween, dieren,… worden door de leefgroepen diverse activiteiten uitgewerkt.

Als kinderopvang vinden wij het ook belangrijk dat onze kinderen de buitenwereld leren kennen en dat hun ouders hierin betrokken worden. Omwille hiervan gaan we samen met ouders, grootouders, nonkels, tantes, … en het kind dat wij opvangen naar de markt in Genk, zwemmen in Genk, picknicken, een grote wandeling maken met de bolderkar, … .

Tot slot wordt elke dag in Wombat gekleurd door onze aanwezige kinderen en de enthousiaste begeleiding. Het spreekt voor zich dat wij een vast stramien proberen aan te houden, maar dit is niet strikt mogelijk door de verschillende openingsuren en onze eigen visie die het ritme van het kind en het gezin volgt. Deze factoren zorgen ervoor dat elke dag in Wombat door het kind zelf gekleurd wordt en dus ook elke dag in Wombat een unieke dag is. 

Cookies en privacy