Leefgroepen 1 & 2: deze leefgroepen werken met daguren. De werking hier start om 7u00 in leefgroep 1 en sluit om 19u00 in leefgroep 2. Per leefgroep staan een voltijdse begeleidster en twee halftijdse begeleidsters in een week-om-weekplanning in voor de goede zorgen van uw kind.
Leefgroep 3: deze leefgroep is onze meest flexibele groep. Zij zijn geopend van 6u30 tot 22u30. Hier staan twee voltijdse begeleidsters met vroege en late uren ingepland. Een derde, deeltijdse begeleidster vangt de drukkere daguren mee op.
Leefgroep 4: deze leefgroep is ook flexibel geopend van 6u30 tot 19u00. Hier staat een deeltijdse begeleidster in voor de ochtendwerking. Twee deeltijdse begeleidsters werken dan afwisselend tijdens de daguren of de avonden. Vanuit de samenwerking met leefgroep 3 wordt het toezicht op de kinderen die na 19u00 nog aanwezig zijn door één begeleidster opgevangen.
Leefgroep 5: Deze leefgroep richt zich op de opvang van kinderen die voornamelijk in de voormiddag naar de opvang komen. Zij zijn dan ook flexibel vroeg geopend (6u30) maar sluiten reeds in de namiddag (15u00). Hier staan twee deeltijdse begeleidsters in voor de goede werking van de leefgroep.
Leefgroep 6 & 7: Deze ‘nieuwe’ leefgroepen werken opnieuw met daguren. De werking start hier om 6u30 in leefgroep 6 en loopt tot 18u30 in leefgroep 7. Net als in leefgroepen 1 & 2 staan hier telkens een voltijdse begeleidster met twee halftijdse collega's ingeschakeld. Het verschil tussen deze groepen en de vijf andere groepen zit echter in de grotere mate van ouderbetrokkenheid. Nog meer dan anders willen we hier samen met de ouders vorm geven aan de werking en het aanbod. Betrokken worden in de algemene werking van de leefgroep (lees: helpen bij de afwas, de poets, het begeleiden van eetmomenten en activiteiten) is hier een eerste voorbeeld van. Belangrijker vinden we echter dat de ouders de tijd nemen om aanwezig te zijn in de groep. Samen met hun eigen kind maar zeker ook met de andere ouders en hun kinderen. Iedere ouder levert een bijdrage in deze groep waar vooral de kinderen beter van kunnen worden.
Het resultaat van deze werking is een actieve groep die de kinderen nog meer kansen kan bieden door samen op uitstap te gaan en de wereld te verkennen.
Naast deze activiteiten worden er ook groepsgesprekken en vormingen gepland waarbij iedereen iets kan opsteken en er een lerend netwerk kan ontstaan.
Vlinders: dit team van drie deeltijdse begeleid(st)ers heeft geen eigen leefgroep. Zij staan onder andere mee in voor de opvang van drukke momenten in de groep. Ook bij afwezigheden van de vaste begeleiding worden zij ingeschakeld. Hiernaast zorgen zij ook regelmatig voor een extra activiteit in de groepen.